ZARZĄD

Prezes Zarządu - Natalia Witkowska

Inicjatorka i założycielka Stowarzyszenia „AKTYWNI”, na stanowisku prezesa od 2010 roku. Absolwentka studiów Politologicznych Uniwersytetu Wrocławskiego, kierunek Europejskie Stosunki Narodowościowe oraz Służby Zagraniczne. Swoją pracę magisterską, zatytułowaną „Analiza prawnych i społecznych aspektów funkcjonowania organizacji pozarządowych w Polsce”, poświęciła organizacjom pozarządowym. Organizatorka wielu spotkań, obozów, warsztatów dla dzieci młodzieży i dorosłych. Koordynator projektów współfinansowanych ze środków publicznych. Kocha pracę z ludźmi. Szczęśliwa mama dwójki dzieci, które, jak mówi - jeszcze bardziej motywują ją do pracy i są inspiracją do realizacji nowych pomysłów.

Wiceprezes Zarządu - Robert Witkowski

Absolwent Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, kierunek Fizjoterapia, instruktor Brazylijskiej Sztuki Walki Capoeira. Przygodę z Capoeira rozpoczął w 1999 roku i od tej pory aktywnie trenuje tą niezwykłą sztukę walki. Medalista Mistrzostw Polski oraz Pucharu Polski w akrobatyce sportowej z 2004 roku. Zdobył II miejsce w układzie statycznym i III miejsce w układzie dynamicznym w konkurencji zespołów – czwórki męskie. Swoich sił próbował również jako zawodnik Taekwon-do, boksu i Muay Thai. Z wykształcenia fizjoterapeuta, terapeuta manualny (Kaltenborn, Ackermann), ukończył szkolenia z zakresu terapii tkanek miękkich, PNF, medycznego treningu terapeutycznego, metody McKenziego i kinesiotapingu. Zwolennik metody MTT i treningu funkcjonalnego, szkoleniowiec i trener prowadzący specjalistyczne szkolenia oraz warsztaty. Swoją wiedzę wykorzystuje podczas wielu zajęć ruchowych. Od 2007 roku jest instruktorem w grupie International Capoeira Raiz, jeden z założycieli grupy ICR w Polsce. Posiada Legitymację Instruktora Rekreacji Ruchowej ze specjalizacją – Capoeira. Prowadzi treningi oraz warsztaty, organizator wielu event'ów oraz obozów. Od 2010 roku na stanowisku Wiceprezesa Stowarzyszenia Ludzi Aktywnie Trenujących „AKTYWNI”, które promuje działania oraz kulturę brazylijskiej sztuki walki Capoeira.

Wiceprezes Zarządu - Kamil Zalewski

Absolwent Wydziału Architektury Politechniki Wrocławskiej, z wykształcenia i zawodu Urbanista. Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi, młodzieżą oraz osobami dorosłymi w zajęciach ruchowych z elementami tańca i muzyki, instruktor Brazylijskiej sztuki Walki Capoeira. Treningi Capoeira rozpoczął w 2000 roku. W roku 2002 zapoczątkował swoją kilkuletnią przygodę z Akrobatyką sportową na Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu. Dość szybko, gdyż w 2004 roku wystartował na Mistrzostwach Polski Seniorów w Akrobatyce Sportowej, gdzie zajął II miejsce w układzie statycznym i III miejsce w układzie dynamicznym w konkurencji zespołów – czwórki męskie. Obecnie jest instruktorem Capoeira w grupie International Capoeira Raiz. Posiada Legitymację Instruktora Rekreacji Ruchowej ze specjalizacją – Capoeira. Prowadzi treningi, warsztaty, seminaria, obozy, gdzie uczy i przekazuje swoją wiedzę innym. Uczestniczy w seminariach oraz warsztatach w kraju i zagranicą, wciąż pogłębia swoją wiedzę, ciągle doskonali i rozwija swoje umiejętności. Nie ogranicza się tylko do Capoeira, swoje treningi uzupełnia o trening siłowy, akrobatyczny, trening funkcjonalny (funkcja – kierunek Capoeira). Zawodnik Trec Team Athletes.

Sekretarz Zarządu - Paweł Kardis

Absolwent Wydziału Artystycznego Uniwersytetu Zielonogórskiego, kierunek Grafika. Plastyk i technik organizacji reklamy o specjalności grafika komputerowa. Posiada Legitymację Instruktora Rekreacji Ruchowej ze specjalizacją – Capoeira. Po raz pierwszy z Capoeira zetknął się w 2000 roku w sekcji Wałbrzyskiej, gdzie zajęcia prowadził Instrutor Chaleira. W grupie International Capoeira Raiz jest od samego początku jej istnienia. Współorganizator przedsięwzięć sportowych i kulturalnych na terenie Wrocławia, Jeleniej Góry i Lubina. „Stowarzyszeniowy” autor, pomysłodawca i współtwórca stron www.capoeiraraiz.pl oraz stowarzyszeniaktywni.pl. Współzałożyciel Stowarzyszenia Ludzi Aktywnie Trenujących „AKTYWNI”.

Skarbnik Zarządu - Monika Romańczuk

Z wykształcenia magister inżynier Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Działaczka społeczna, w latach 2012 -2014 na Stanowisku Prezesa Zarządu Oddziału Jednostki Terenowej Stowarzyszenia „AKTYWNI” w Wałbrzychu. Założycielka Stowarzyszenia Ludzi Aktywnie Trenujących „AKTYWNI”. Współorganizatorka zajęć sportowych na terenie Wrocławia i Wałbrzycha oraz zajęć wyjazdowych w formie warsztatów i obozów grupowych. Uczestniczka Mistrzostw Świata w Taekwon-do w 2005 roku w Cardiff (Walia) oraz wielokrotna medalistka Mistrzostw Polski Taekwon-do w latach 1998-2005.