Misja stowarzyszenia

Stowarzyszenie Ludzi Aktywnie Trenujących „AKTYWNI” jest organizacją integrującą i zrzeszającą ludzi, dla których AKTYWNOŚĆ fizyczna jest sposobem na życie i jednym z ważniejszych elementów spędzania wolnego czasu. To właśnie ruch ma istotny wpływ na rozwój każdego człowieka i poprawy jakości życia każdego z nas.
„AKTYWNI” – aktywny, dynamiczny, działający, energiczny, udzielający się, pełen energii, prężny, rezolutny, pasjonat, miłośnik, jeśli znajdujesz w sobie chodź jeden z tych elementów to już jesteś jednym z NAS!
Naszą misją jest przyciągani ludzi, którzy w innowacyjny sposób wykorzystują ruch do zarażania innych. Poprzez sport walczymy z nudą, dobrze się bawimy oraz uczymy szacunku do innych ludzi. Zasada „fair play w sporcie, to fair play w codziennym życiu”, edukacja i przekazywanie dobrych wartości, nawiązywanie nowych przyjaźni, to misja, którą każdy powinien zapisać w swoim własnym kodeksie moralnym.